Oduzeto 567 metaka bh. državljaninu u graničnom pojasu Gacka

Radiosarajevo.ba
Oduzeto 567 metaka bh. državljaninu u graničnom pojasu Gacka
Službenici Jedinice granične policije Trebinje u saradnji s službenicima MUP Republike Srpske jučer su oduzeli 567 puščanih metaka različitog kalibra prilikom kontrole Pasata, bh. nacionalnih oznaka, u graničnom pojasu na području Gacka.

Vozilom je upravljao V.Ć. (1990.), državljanin Bosne i Hercegovine koji nije posjedovao dokumentaciju o legalnom nabavljanju i posjedovanju municije, a municija je pronađena iza suvozačevog sjedišta. Prema naredbi tužioca Okružnog tužilaštva u Trebinju protiv V.Ć. bit će podnesen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

 Službenici JGP Gradiška 18.7.2018. lišili su slobode G.L. (1991.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Gradišci zbog krivičnih djela „teška tjelesna povreda“ i „teška krađa“. Kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradina. Državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja sudske policije Gradiška.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije