Oduzeto 32 kg skanka, uhapšene četiri osobe

Radiosarajevo.ba
Oduzeto 32 kg skanka, uhapšene četiri osobe


Pripadnici Centra javne bezbjednosti Trebinje su u okviru akcije Mreža 2013. oduzeli oko 32 kilograma marihuane-skanka i lišili slobode četiri osobe, javlja Fena.

Opojna droga pronađena je u nastavku akcije Mreža 2013., a, kako se saznaje, uhapšeni su Ivica Čuljak iz Nevesinja, Darko Čolić iz Trebinja te Dragan Denda i Željko Vukoje iz Bileće, kod kojih je pronađeno više od 31 kilogram marihunane-skanka. 

Načelnik Centra javne bezbjednosti Trebinje Dragan Nosović rekao je u izjavi novinarima u Trebinju da je oko 31 kilogram marihuane pronađen u prtljažniku putničkog automobila Škoda-Fabia, kojom je upravljalo I.Č., iz Nevesinja. 

Pored njega u vozilu se nalazilo D.Č., iz Trebinja. 

Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje su sinoć u 18.40 sati, zaustavili navedeno vozilo u mjestu Rilja, na dijelu magistralnog puta M 6.1. Gacko-Nevesinje.

Pored I.Č i D.Č. slobode je lišen i Ž.V., iz Bileće, za koga postoje osnovi sumnje da je upravljajući vozilom Golf imao ulogu tzv. „čistača", kao i D.D., također, iz Bileće.

Osim droge pronađeni su i drugi predmeti koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku. 

Izvršeni su i pretresi terena i tri lokacije koje koriste osumnjičeni. Pretresom lokacije koju koristi osumnjičeni D.Č. pronađeno je i oduzeto više od jednog kilograma marihuane. 

U toku je kriminalistička obrada osumnjičenih koji će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva u Trebinju.

Dosadašnjim aktivnistima po akciji Mreža 2013., u posljednja dva mjeseca, ukupno je oduzeto oko 75 kilograma marihuane i dokumentirano ukupno 10 osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije