Oduzeti romobili i bicikla na Ilidži: Iznajmljivani bez odobrenja u pješačkoj zoni

2
Radiosarajevo.ba
Oduzeti romobili i bicikla na Ilidži: Iznajmljivani bez odobrenja u pješačkoj zoni
Foto: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS / Iznajmljivanje romobila i bicikala na Ilidži

U subotu, 22. jula 2023. godine u večernjim satima, na području Velike aleje na Ilidži, kantonalni tržišno-turistički inspektori, u saradnji s općinskim komunalnim inspektorom i komunalnim redarom, uz asistenciju policijskih službenika Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo su prilikom inspekcijskih nadzora zatekli veći broj fizičkih osoba koji su, bez odobrenja za rad i odobrenja za zauzimanje javne površine, vršili iznajmljivanje bicikala i romobila.

Navedena osoba su vršila iznajmljivanje u srcu pješačke zone, gdje je svakodnevno dolazilo do nezgoda i povreda uzrokovanih nesavjesnim korištenjem ovih vozila, javlja Kantonalna uprava za inspekcijske poslove.

Ovom prilikom je zatečeno 58 bicikala i 23 romobila, koji su kao predmeti vršenja prekršaja, privremeno izuzeti i deponovani u Direkciju za robne rezerve Kantona Sarajevo, do okončanja sudskog postupka koji su pokrenuti protiv ovih lica.

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Bećirević: Vanredna sjednica Vijeća sigurnosti ne može ugroziti Rezoluciju o Srebrenici

Ovom prilikom se zahvaljujemo uposlenim u KJKP Rad, Kantonalnoj upravi civilne zaštite, Hitnoj pomoći, Direkciji za robne rezerve Kantona Sarajevo na nesebičnoj saradnji.

Posebnu zahvalnost izražavamo policijskim službenicima Policijske stanice Ilidža i Jedinice za podršku MUP Kantona Sarajevo na pružanju asistencije inspektorima prilikom vršenja ove aktivnosti, koji su svojim profesionalnim načinom rada osigurali neometano djelovanje inspektora.

[related]https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna-i-hercegovina/po-nalogu-sarajevske-inspekcije-uklonjena-zimska-basta-poznatog-kafica-na-ferhadiji/499727[/related]
 
Pozivamo fizička lica koja se bave trgovinom ili obrtom bez odobrenja, da se u što skorijem roku obrate nadležnim organima, kako bi dobili neophodna odobrenja za rad, te da vode računa o sigurnosti građana, tako da proizvodi koje prodaju ili iznajmljuju zadovoljavaju minimum kvaliteta, sigurnosti i osiguranja, a kako ne bi dolazilo do neželjenih posljedica po građane.
 
Još jednom upozoravamo da će sve zloupotrebe i nepravilnosti koje ugrožavaju javnu sigurnost i zdravlje građana biti najstrožije sankcionisane.

Iznajmljivanje romobila i bicikala na Ilidži
Foto: Kantonalna uprava za inspekcijske poslove KS: Iznajmljivanje romobila i bicikala na Ilidži

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije