Oduzeta kineska roba vrijedna 100.000 KM

Radiosarajevo.ba
Oduzeta kineska roba vrijedna 100.000 KM
 
U Sarajevu su službenici Uprave za indirektna oporezivanja zaplijenili preko 100.000 KM vrijedne tekstilne proizvode kineskog porijekla, te tako naplatili dio duga po PDV-u od firme Lon Ten.
 
Vrijednost zaplijenjene robe procjenjuje se na 100.000 KM, a ukupan dug ovog poreskog obveznika trenutno iznosi 293.000 KM.
 
U 2011. godini poreski obveznici nisu uplatili 107 miliona KM poreza na dodanu vrijednost kojeg su prijavili kao obavezu u svojim PDV prijavama. Od početka godine do danas prinudnim putem UIO je naplatila 49 miliona KM dugovanja, a preostali iznos od 58 miliona KM bit će naplaćen u skladu sa Zakonom o postupku prinudne naplate indirektnih poreza i u skladu sa važećim podzakonskim aktima. 
 
Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a. Također, pozivaju sve građane, kao i sve poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave na otvorenu liniju. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopšteno je iz UIO.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije