Održana vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine

1
Radiosarajevo.ba
Održana vanredna telefonska sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara BiH donijelo je usaglašenu Odluku o uspostavi Centralne harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora Bosne i Hercegovine (SHJ MFiT BiH), kojom se proširuju njezine nadležnosti i na oblast financijske kontrole i upravljanja sukladno ranije donijetom Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju institucija BiH.

Odluka je donesena danas, 2. augusta, na vanrednoj telefonskoj sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na ovaj način, kako je saopćeno, jačaju se kapaciteti SHJ MFiT BiH i unapređuje sistem za financijsko upravljanje i kontrolu te unutarnju reviziju i obuke u ovom području.

Na Igmanu položeno cvijeće i odata počast poginulim braniocima

Na Igmanu položeno cvijeće i odata počast poginulim braniocima

Sve je odlučeno, dalje se ističe, u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između Europskih zajednica i njihovih država članica i Bosne i Hercegovine (SSP).

Ranijom odlukom iz 2009. godine težište odgovornosti Centralne harmonizacijske jedinice MFiT-a BiH bila je unutarnja revizija sukladno Zakonu o unutarnjoj reviziji institucija BiH, koji ujedno propisuje obavezu uspostave ove institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije