Održana sjednica: Rukovodstvo Parlamenta FBiH pozvalo Bradaru, Stojanovića i Lendu na sastanak

3
Fena
Održana sjednica: Rukovodstvo Parlamenta FBiH pozvalo Bradaru, Stojanovića i Lendu na sastanak
Foto: Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović, Lidija Bradara i Refik Lendo

Rukovodstvo Predstavničkog doma se usaglasilo da će pozvati kandidate za predsjednika i potpredsjednike Federacije BiH na sastanak u petak, 24. februara, u 11 sati.

"Sastanak je sazvan da bi utvrdili sve relevantne činjenice vezane za postupak izbora kandidata, odnosno za postupak izbora predsjednika i potpredsjednika Federacije BiH", izjavila je danas u Sarajevu predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH Mirjana Marinković Lepić nakon sastanka rukovodstva ovog doma.

Dodala je da su se na taj korak odlučili s obzirom na to da imaju i političku i društvenu odgovornost kao rukovodstvo Predstavničkog doma, da daju svoj doprinos i tako urade sve što je u njihovoj moći da procedure budu do kraja ispoštovane s obzirom da taj postupak nije do kraja regulisan u smislu detalja.

Otkriveno šta se desilo kada je Novak Đoković pogođen flašom na Mastersu u Rimu

Otkriveno šta se desilo kada je Novak Đoković pogođen flašom na Mastersu u Rimu

Dopredsjedavajuća Predstavničkog doma FBiH Edina Gabela je navela da su od početka procedure inicirali sastanak sa Centralnom izbornom komisijom (CIK) BiH, kako ne bi bio prekršen niti jedan korak u proceduri.

"Konsultovali smo se, uvijek smo radili u dogovoru i u skladu s Ustavom i zakonom", dodala je Gabela.

Nakon dopisa koje su dobili od članova rukovodstva Federacije BiH Lidije Bradare i Igora Stojanovića, kako je rekla Gabela, inicirali su i održali sastanak rukovodstva tog doma na kojem su ustanovili da nema dogovora i da nema potpisa tri ravnopravna člana.

"Dobili su podršku Predstavničkog i Doma naroda i očekujemo da će se tako odgovorno ponašati i odazvati se pozivu koji smo uputili za sastanak u petak", rekla je Gabela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije