Održana komemoracija bivšem načelniku Zenice Feridu Aliću

0
Fena
Održana komemoracija bivšem načelniku Zenice Feridu Aliću
Foto: Fena / Komemoracija Feridu Aliću

Članovi porodice, saradnici i prijatelji oprostili su se danas na komemoraciji u Zenici od bivšeg načelnika Općine Zenica i bivšeg federalnog ministra socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Ferida Alića koji je jučer preminuo u 67. godini.

Aktuelni gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović u kratkom obrađanju je istakao kako je 'Alić bio čovjek od akcije, koji je u najtežim vremenima bio načelnik ovog grada, a prije toga i ministar'.

Predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica Mirza Husetić kazao je da je Alić obavljao odgovorne funkcije u teškim vremenima za BiH.

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

Moguća britanska vojna intervencija u Gazi: Isporuka pomoći novim morskim putem

"Njegov put je bio u veoma teškom vremenu i on je, u tom vremenu, obnašao veoma odgovorne funkcije i dužnosti. Radio je najbolje što je znao i umio, u tim teškim trenucima koji su zadesili Bosance i Hercegovce, ali i naše Zeničane", kazao je Husetić.

Dženaza-namaz i ukop bit će obavljeni danas, na mjesnom groblju u džematu Tetovo u Zenici, nakon ikindije namaza (17 sati).

Alić je bio jedan od osnivača Stranke demokratske akcije u Zenici, a načelnik Općine Zenica bio je u periodu od 1997. do 2000. godine. Prije toga, bio je ministar socijalne politike, raseljenih osoba i izbjeglica u prvoj poslijeratnoj Vladi Federacije BiH.

Penzionisan je prije dvije godine s pozicije pomoćnika direktora Javne ustanove Dom zdravlja Zenica, u kojoj je radio zadnjih 12 godina svoje radne karijere te na čijem je čelu bio osam godina u ulozi direktora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije