Afera / Održan sastanak u Agenciji za lijekove: Šta će biti sa 80 respiratora?

09. 06. 2020. u 13:37:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U prostorijama Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH (ALMBiH) u Sarajevu, danas je održan sastanak na kome su prisustvovali predstavnici ove Agencije, te predstavnici Federalne uprave civilne zaštite.

Sastanak je održan na prijedlog Federalne uprave civilne zaštite, a u cilju iznalaženja rješenja za skladištenje 80 respiratora koji se trenutno nalaze u njihovom posjedu.

"Inspektorat ove Agencije naložio je Federalnoj upravi civilne zaštite mjere u skladu sa pozitivnim propisima kojima se uređuje ova oblast, te su predstavnici Agencije na navedenom sastanku upoznali predstavnike Federalne uprave civilne zaštitu o obavezi postupanja po naloženim mjerama, saopćeno je iz Agencije. 

Radi se o respiratorima koje je Vlada FBiH nabavila posredstvom firme "FH Srebrena malina" vlasnika Fikreta Hodžića pod vrlo čudnim okolnostima, što istražuje Tužilaštvo BiH. Osim Hodžića, osumnjičeni u ovom predmetu su i i federalni premijer Fadil Novalić te suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA