Prijem povodom 25. novembra: Kako se u Predsjedništvu slavila državnost BiH

Fena
Prijem povodom 25. novembra: Kako se u Predsjedništvu slavila državnost BiH
Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, članovi Predsjedništva BiH večeras su upriličili prijem na kojem se okupio veliki broj gostiju i zvanica.

Na samom početku prijema prisutnima je dobrodošlicu poželio član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, koji je kazao kako su se okupili da bi iskazali privrženost našoj domovini, te se prisjetili svih vrijednosti koje su utkane u temelje njene državnosti, historijskog opredjeljenja i odluke svih naroda da njihova zemlja bude državna zajednica ravnopravnih naroda i građana, prenosi Fena.

„Državnost Bosne i Hercegovine neodvojivo je vezana za njen višenacionalni karakter i pluralitet društva. To je taj istinski duh naše zemlje koji je kroz historija prožima i na potpuno jednak način povjerava svim njenim narodima, i srpskom, i hrvatskom, i bošnjačkom“, kazao je Čović.

On je dodao da usprkos takvim tendencijama, ne treba ni najmanje sumnjati u to da će konstitutivnost i ravnopravnost naroda, jednakost svih građana, ostati temeljna odrednica i usmjerenje i nakon svih budućih izmjena Ustava BiH, koje će tu ravnopravnost i jednakost morati harmonizirati, dalje afirmirati. Također, govorio je i o BiH na putu u Europske integracije, za što je ustvrdio da je izuzetno važan korak u građenju pozitivnog ozračja u našoj državi.

Samom prijemu prisustvovao je veliki broj predstavnika javnog života u Bosni i Hercegovini, kako iz sfere politike, tako i iz sfera kulture, religije i iz diplomatskih krugova, a svi zajedno su podržali ideju Bosne i Hercegovine kao države svih naroda i narodnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije