Određen pritvor za tri žene koje su maloljetnice navodile na prostituciju

Radiosarajevo.ba
Određen pritvor za tri žene koje su maloljetnice navodile na prostituciju
Kantonalni sud Tuzla prihvatio je prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mejru Durić (47), Ajku Nukić (54) i Amiru Ahmetović (53), nastanjene u Živinicama.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile produženo krivično djelo navođenje na prostituciju.

Mejra   Durić  je osumnjičena da je u periodu  od  marta 2015.  do  jula  2016.  godine   u ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama veći broj djevojaka koje su radile ilidolazile u objekat, među kojima je bilo i maloljetnica, navodila da pružaju seksualne usluge muškarcima, te je dio novca zadržavala za sebe a dio davala djevojkama.

Ajka Nukić je osumnjičena da je u periodu od aprila 2010. do juna 2015. godine veći broj djevojaka  navodila  da za novac pružaju seksualne usluge muškarcima u   ugostiteljskom objektu koji je vodila u Živinicama i na drugim lokacijama.

Amira Ahmetović je osumnjičena da je u periodu od novembra 2015. do januara 2016. godine dvije djevojke,  od kojih  je jedna bila i maloljetna, navodila da u ugostiteljskim objektima uTuzli i Živinicama i u njenom stanu u Živinicama, većem broju muškaraca pružaju seksualne usluge za novac.

Pripadnici   Sektora   kriminalističke   policije   MUP-a   TK su  po   nalogu Tužilaštva i   po naredbama Kantonalnog suda Tuzla izvršili pretrese na većem broju lokacija u Živinicama, kada su osumnjičene lišene slobode.

MUP TK je obavio kriminalističku obradu nad osumnjičenim te ih uz izvještaj o počinjenomkrivičnom djelu predao u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije