Odmori u Sarajevu: Subvencioniranje hotelskog smještaja za 2.000 turista iz Srbije

1
Radiosarajevo.ba
Odmori u Sarajevu: Subvencioniranje hotelskog smještaja za 2.000 turista iz Srbije
Foto: Vlada KS / Odmori u Sarajevu

Vlada Republike Srbije je pružila direktnu pomoć Kantonu Sarajevo i donirala vakcine AstraZeneca.

Kao znak zahvalnosti na ovoj donaciji, a kako bi se i Kanton Sarajevo simbolično odužio vladi Republike Srbije Turistička zajednica Kantona Sarajevo je pripremila program subvencioniranja turističko-ugostiteljskih usluga smještaja putem e-koda "Odmori u Sarajevu".

U cilju povećanja broja dolazaka turista tokom ljetne turističke sezone te oporavka turizma, Vlada Kantona Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo subvencionirat će turističko-ugostiteljske usluge smještaja na području Kantona Sarajevo za turiste iz Srbije.

Subvencija će se provoditi putem zaštićenih e-kodova koji su namjeneni za korištenje turističko-hotelskog smještaja za 2.000 turista, državjana Srbije, čiju listu imena dostavlja Vlada Republike Srbije.

Osobe s dostavljene liste moći će izvršiti rezervaciju smještaja u Kantonu Sarajevo u jednom od smještajnih turističko-ugostiteljskih objekata sa liste, a koji će biti izabrani putem javnog poziva objavljenog od strane Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Lista odabranih smještajnih objekata će biti dostupna putem online platforme "Odmori u Sarajevu".

Online platformi integrisanoj na web stranici Turističke zajednice Kantona Sarajevo www.visitsarajevo.ba, moći će pristupiti isključivo državljani s dostavljene liste u cilju odobrenja pristupa za prijavu turističko-hotelskog smještaja u Kantonu Sarajevo pod nazivom „Odmori u Sarajevu“.

Pravo učešća na javni poziv koji raspiše Turistička zajednica Kantona Sarajevo predviđeno je za poslovne subjekte koji pružaju ugostiteljske usluge u turističko-ugostiteljskim objektima za smještaj, u skladu sa propisima kojim se uređuje oblast ugostiteljstva.

Planirano je da e-kodovi budu korišteni u periodu od 1. jula do 30. decembra 2021. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije