Odluka o kauciji može se očekivati ove sedmice

Radiosarajevo.ba
Odluka o kauciji može se očekivati ove sedmice

Ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji Haris Hrle potvrdio je u ponedjeljak navečer Feni da su u Beč doletjeli član Predsjedništva BiH Željko Komšić i ministar vanjskih poslova Sven Alkalaj koji su posjetili penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka u pritvoru u Austriji i razgovarali s njim.

On je rekao da su Komšić i Alkalaj razgovarali i sa bečkim advokatom, ali o detaljima nije mogao govoriti.

Ranije jučer rečeno je da se preduzimaju pravne radnje u vezi s donošenjem odluke o odbrani Divjaka sa slobode uz kauciju. Kazano je da takva odluka nije donesena, te da se može očekivati ove sedmice.
 
Za Divjaka će biti ponuđena kaucija

Duraković se priključio timu za odbranu Jovana Divjaka

Timu Bosne i Hercegovine za odbranu penzionisanog generala Armije BiH Jovana Divjaka, koji se trenutno nalazi u pritvoru u Beču, priključio se i šef Kabineta ministra sigurnosti Muhamed Duraković. 

Predstavnik Ministarstva sigurnosti BiH Duraković u ponedjeljak boravi u Beču, gdje je ostvario direktan kontakt s Divjakom, ali i s Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Austrije. 

“Ovom prilikom želim da istaknem da sam danas imao vrlo koristan sastanak s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Austrije, te dogovorio dalje aktivnosti kao i skoru posjetu ministra Ahmetovića, koja će uslijediti odmah nakon povratka ministrice Marije Fekter iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Kolege iz MUP-a Austrije rade naporno kako bi se ovaj slučaj u što kraćem roku priveli kraju”, riječi su šefa Durakovića. 

Tim za odbranu Jovana Divjaka na raspolaganju je Ambasadi Bosne i Hercegovine u Austriji i trenutno se čini sve kako bi general Divjak što prije bio pušten na slobodu, saopćeno je iz ovog tima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije