Odluka Kriznog štaba RS: Odmah organizovati davanje buster doze vakcine

0
Radiosarajevo.ba
Odluka Kriznog štaba RS: Odmah organizovati davanje buster doze vakcine
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Krizni štab vanredne situacije u RS-u, na 100. sjednici održanoj jučer, donio je Zaključak o primjeni buster doze vakcina protiv COVID-19 u ovom bh. entitetu.

Štab se upoznao sa Informacijom o primjeni buster doze vakcina protiv COVID-a u RS-u.

"U skladu sa ovim zaključkom, zadužen je Institut za javno zdravstvo RS da odmah planira, organizuje i zajedno sa drugim zdravstvenim ustanovama, sprovede vakcinaciju stanovništva RS buster dozom vakcina protiv COVID-a, te izda potvrde o sprovedenoj vakcinaciji. Takođe, Institut za javno zdravstvo RS-a zadužen je da redovno izvještava Štab za vanredne situacije o aktivnostima u vezi sa ovim zaključkom", navodi se u saopštenju.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama.

"Štab se upoznao sa Informacijom o potrebi nabavke lične zaštitne opreme u javnim zdravstvenim ustanovama, za period od četiri mjeseca, s ciljem zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2 i istu prihvata. Zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja RS da za potrebe javnih zdravstvenih ustanova u Srpskoj sprovede postupke javnih nabavki roba", stoji u saopštenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije