Odlučan stav protiv daljeg negiranja bosanskog jezika u RS-u

Anadolija
Odlučan stav protiv daljeg negiranja bosanskog jezika u RS-u
Odlučan stav vlasti u Srebrenici bit će protiv daljeg negiranja bosanskog jezika, rečeno je na današnjem susretu Ćamila Durakovića, načelnika opštine Srebrenice sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH.

Načelnik Duraković informisao je predsjedavajućeg Izetbegovića o aktuelnom stanju u Srebrenici, a razgovor je vođen i o pripremama organizacije godišnjice genocida i dženaze 11. jula u Potočarima.

Posebna pažnja posvećena je problemu negiranja bosanskog jezika u entitetu RS. Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović istakao je da treba poštovati Ustav BiH i omogućiti Bošnjacima da svoj jezik zovu onako kako žele.

Predsjedavajući Izetbegović izrazio je snažnu podršku kandidaturi Ćamila Durakovića kao nezavisnog kandidata, izrazivši uvjerenje da će uz punu podršku i angažman svih probosanskih političkih snaga u oktobru iznijeti pobjedu i obnoviti mandat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije