Odgovor iz dijaspore Dodiku: Kada vidim vaš govor, hvala Bogu što ne živim sa vama

2
Radiosarajevo.ba
Odgovor iz dijaspore Dodiku: Kada vidim vaš govor, hvala Bogu što ne živim sa vama
PrtScr / Milorad Dodik

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, nedavno je na stranačkom skupu na Kozari poručio da se u RS-u najbolje živi, vrijeđajući one koji su iz raznih razloga morali da napuste ovaj bosanskohercegovački entitet.

"Mi smo oni koji vole svakog čovjeka, muškarca i ženu koji ovdje žive i koji hoće da žive ovdje bez obzira na one koji stalno govore da je na nekim drugim mjestima nešto kao malo bolje.

A onda kada nam se vrate u iznajmljenim automobilima i za nekoliko dana spucaiju sve svoje plate da bi se pokazali kako su moćni, odlaze na teške poslove koje rade tamo negdje na zapadu i kažu da im je dobro, a nama je najbolje ovdje", poručio je Dodik.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Dodiko govor o dijaspori izazvao je brojne reakcije, jedna od njih je i pismo asistentice na Pravnom fakultetu u Veroni, Maje Nišević. Pismo je objavio samostalni zastupniik u NSRS Nebojša Vukanović na svom blogu.

Ona kaže da je član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik jako uvrijedio, te da je to jedan od razloga zbog kojih je reagirala. Između ostalog poručila je da ona i oni koji su u inostranstvu dolaze u svoju kuću, na koju imaju pravo.

Maja ističe da kada dođe troši svoj novac u zmelji koja nije privatno vlasništvo Milorada Dodika.

"Kad vidim ovaj Vaš govor, mogu ustati, prekrstiti se i reći Bogu hvala jer ne živim sa Vama i tim koji Vam aplaudiraju na govor! I njih razumijem jer misle da ste rekli nešto pametno?! Isti ti oko Vas, Vama aplaudiraju jer će imati koristi od Vas ili Vašeg „pajde“, odnonsno „na mufte“, a bez kvlaifikacija sjesti u „fotelje“.

Rekla bih samo da je to trenutni interes jer napredka za budućnost, neće imati. Zašto?! Zato što sve ima vijek trajanja,tako i Vaša politika! Pitam se šta će genracije ljudi raditi, kad Vi završite svoju političku karijeru", napisala je ona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije