Odgođeno izjašnjavanje o rebalansu budžeta

Radiosarajevo.ba
Odgođeno izjašnjavanje o rebalansu budžeta

Delegati Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatili su na današnjoj trećoj sjednici u Sarajevu prijedlog Kolegija Doma da za iduću sjednicu odgode razmatranje prijedloga Vlade FBiH za rebalans ovogodišnjeg federalnog budžeta, kao i Prijedloga zakona o izvršenju budžeta. 
 
Prema obrazloženju predsjedavajuće Doma Karoline Pavlović, Kolegij je iz tehničkih razloga predložio ovu izmjenu da bi delegati stigli da se adekvatno upoznaju o navedenom Vladinom materijalu za narednu sjednicu, koja će biti održana krajem mjeseca. 
 
U odnosu na prvobitno najavljeni današnji dnevni red, prihvaćena je još jedna izmjena, predložena iz delegatskog kluba bošnjačkog naroda, a glasi da prva tačka dnevnog reda bude izjašnjavanje o Rezoluciji Evropskog parlamenta o Srebrenici koju je nedavno odobrio i Predstavnički dom. 
 
Od ostalih tačaka dnevnog reda, za danas je najavljeno razmatranje zakona o izmjenama i dopunama Zakona o bankama te o izmjenama i dopunama Zakona o Agenciji za bankarstvo Federacije BiH. Najavljeno je i razmatranje izmjena i dopuna Zakona o ograničenoj upotrebi duhanskih prerađevina, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o slobodi pristupa informacijama u Federaciji BiH. 
 
Izmjene Zakona o federalnim ministarstvima i drugim tijelima federalne uprave i Zakona o visini stope zatezne kamate na neizmirena dugovanja također su na dnevnom redu. 
 
Delegati bi danas trebalo da se izjasne i o Nacrtu zakona o ličnom imenu, zatim o Programu rada Vlade Federacije BiH za 2011. godinu te o predloženom zaključku o učešću Vlade u izgradnji spomenika papi Ivanu Pavlu Drugom. 
 
Sjednica je u toku. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije