Odbornik SNSD-a ranio sebe i stranačkog kolegu

Radiosarajevo.ba
Odbornik SNSD-a ranio sebe i stranačkog kolegu


Zamjenik načelnika Općine Sokolac ranio je u noći sa subote na nedjelju stranačkog kolegu (SNSD), koji je i direktor preduzeća Romanija, u kući komandira lokalne policijske stanice, a policiji Istočnog Sarajevo dojava je stigla od MUP-a Kantona Sarajevo nakon što su ranjeni došli u KCUS.

Protiv Mirka Čolovića, zamjenika načelnika Općine Sokolac, bit će tako podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu izazivanja opće opasnosti, objavila je novinska agencija Fena.

Iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo danas je potvrđeno da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj zbog postojanja osnovane sumnje da je Čolović, u noći između 7. i 8. aprila u porodičnoj kući P.Š, u selu Kula na Sokocu pucao iz vatrenog oružja.

Čolović (47) je u nedjelju iza ponoći ranio hicem iz pištolja sebe i Bojana Tošića (29), novoimenovanog v.d. direktora preduzeća Šumsko gazdinstvo "Romanija" iz Sokoca.

Fena piše da se sve dešavalo u porodičnoj kući Radenka Šarenca, komandira Policijske stanice Sokolac, ali su okolnosti pod kojima se desila pucnjava i dalje prikrivene i kontradiktorne.

Iako se pucnjava dogodila u roditeljskoj kući komandira policije Šarenca, policiju u Istočnom Sarajevu su o ovom incidentu obavijestile kolege iz MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je povrijeđenima ukazana pomoć u Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo

Tošić ima prostrijelnu ranu desne pete, a nakon ljekarske intervencije pušten je kući. Čolović ima prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice i frakturu petog prsta šake, ali iako mu je bila predložena hospitalizacija, samovoljno je napustio bolnicu.

Čolović je na funkciji zamjenika načelnika Sokoca od 2008. i predsjednik je Općinskog odbora SNSD-a, čiji član je i Tošić, objavila je Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije