Odbačena tužba Ekotima koja se odnosi na gradnju Bloka 7 TE u Tuzli

Radiosarajevo.ba
Odbačena tužba Ekotima koja se odnosi na gradnju Bloka 7 TE u Tuzli
FOTO: Arhiv / Tuzla

Kantonalni sud u Sarajevu je odbacio tužbu udruženja Ekotim protiv Ministarstva okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine i zainteresovane strane, Elektroprivrede Bosne i Hercegovine koja se odnosila na gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli, saopšteno je iz pomenutog preduzeća.

Sud je odbacio tužbu sarajevskog Udruženja za zaštitu i unapređenje okoliša, prirode i zdravlja Ekotim, a koje je pokrenulo upravni spor protiv Federalnog Ministarstva okoliša i turizma i zainteresovane strane, Elektroprivrede Bosne i Hercegovine, radi poništenja Rješenja o izdavanju Okolinske dozvole za Blok 7.

Kako je navedeno u saopštenju, Kantonalni sud u Sarajevu je osporio aktivnu legitimaciju tužiocu za vođenje upravnog spora u svojstvu stranke u predmetu izdavanja Okolinske dozvole.

Tužba Ekotima je odbačena kao neosnovanom i nije dozvoljeno pravo na izjavu žalbe, saopšteno je iz Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije