Od sutra se ukida roaming na Zapadnom Balkanu

2
Radiosarajevo.ba
Od sutra se ukida roaming na Zapadnom Balkanu
Pixabay / Od sutra se ukida roaming na Zapadnom Balkanu

Generalna sekretarica Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Majlinda Bregu najavila je da će od 1. jula u potpunosti biti ukinut roaming između šest zemalja Zapadnog Balkana.

Kako su objavili iz Međunarodnog vijeća za suradnju (RCC), cijeli će Zapadni Balkan (Albanija, BiH, Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija) biti jedna roaming zona u kojoj se za njene stanovnike neće naplaćivati dodatne roaming tarife.

Ljudi žele i trebaju biti u kontaktu na različite načine, a regija bez roaminga je jedan od načina da to ostvarimo.

"Kad su prije tri godine vođe Zapadnog Balkana dogovorili snižavanje cijena roaminga, nitko nije mogao zamisliti da će regija uskoro imati besplatan roaming. A evo nas, brojimo dane do besplatnog roaminga na Zapadnom Balkanu", istaknula je glavna tajnica Vijeća za regionalnu saradnju Majlinda Bregu u Podgorici.

Podsjetimo, nakon gotovo godinu dana pregovora, u aprilu 2019. godine predstavnici šest država Zapadnog Balkana, potpisali su sporazum kojim je dogovoreno postupno smanjenje cijene roaminga te njihovo potpuno ukidanje od 1. jula.

Kako su poručili iz Vijeća za regionalnu suradnju, sljedeći je korak ukidanje roaminga između Zapadnog Balkana i Europske unije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije