Od sutra pojačana kontrola vozača u RS-u

Radiosarajevo.ba
Od sutra pojačana kontrola vozača u RS-u

Zbog pogoršanja stanja bezbjednosti u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS) od sutra organizira veliku akciju kontrole učesnika u saobraćaju s akcentom na kontrolu prisustva alkohola.

Iz entitetske policije navode da je stanje bezbjednosti saobraćaja na području RS za prvih devet mjeseci bilo zadovoljavajuće, ali je došlo do naglog pogoršanja.

Tako je od 1. oktobra do 13. novembra 2013. godine na putevima RS-a smrtno stradalo 30 učesnika u saobraćajnim nesrećama.

Posmatrajući uzroke nastanka saobraćajnih nesreća za prvih deset mjeseci 2013. i utvrđeno prisustvo alkohola kod vozača koji su prouzrokovali saobraćajne nesreće, utvrđeno je da je njihovo povećano učešće za 12,16 posto u odnosu na isti period 2012. godine.

Iz MUP-a RS apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, kako bi prije svega zaštitili svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije