Oprostili se iz Naše stranke: S tobom u srcu, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje

0
Radiosarajevo.ba
Oprostili se iz Naše stranke: S tobom u srcu, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje
Foto: Facebook / Meliha Salčinović

U Zenici je sinoć, nakon kraće bolesti, iznenada preminula vijećnica Gradskog vijeća Grada Zenica Meliha Salčinović (50).

Nakon smrti Ferida Feđe Derviševića, mnoge Zeničane je informacija o smrti Melihe nanovo potresla i šokirala.

Emotivnom porukom od nje su se oprostili iz Naše stranke, čiji je bila član.

"Duboko potreseni i ožalošćeni, još uvijek u nevjerici pokušavamo prihvatiti činjenicu da istaknuta članica Naše stranke više nije među nama. Svima nama ostaje ogromna drugarska i emotivna praznina zbog nenadoknadivog gubitka divne i jedinstvene osobe. Njen odlazak je nenadoknadiv gubitak za Našu stranku, a vjerujemo i za građane i građanke Zenice u ime kojih je Meliha uvijek dizala svoj principijelan i nepotkupljiv glas.

Zbog okolnosti u kojima se nalazimo, zbog pandemije, Naša stranka nema načina da organizira komemorativno okupljanje, zato ovim putem, sa svima onima koji su cijenili i voljeli Melihu, želimo podijeliti svoju žalost i odati joj počast. S tobom u srcu i mislima, draga Meliha, idemo nepokolebljivo dalje. Počivala u miru. U lijepim uspomenama svih nas koji smo te poznavali ostat ćeš zauvijek.

Meliha Salčinović rođena je u Zenici 28.5.1970. godine, gdje završava Osnovnu i Srednju muzičku školu. Po okončanju srednjoškolskog obrazovanja upisuje i uspješno završava Muzičku akademiju u Sarajevu.

Meliha Salčinović od 1993. godine radi u Muzičkom školskom centru Zenica, a od 1999. godine u Srednjoj muzičkoj školi u Zenici kao profesorica teoretskih muzičkih predmeta. Od 2006. do 2014. godine obavljala je dužnost direktorice Srednje muzičke škole Zenica. Od 2018. godine je bila vijećnica u Vijeću Grada Zenica.

Volonterski je bila angažovana u raznim društvima i udruženjima iz oblasti kulture. Sudjelovala je u organizaciji kulturnih manifestacija u lokalnoj zajednici i Kantonu", napisali su na svom Facebook profilu iz Naše stranke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije