Od danas smo bogatiji za 40 novih doping kontrolora

Anadolija
Od danas smo bogatiji za 40 novih doping kontrolora
Doping kontrola jedna je od važnijih stavki u svakoj grani sporta, a koja osigurava da sportisti ne budu prevaranti, da takmičenja budu fer i da svako ima jednake predispozicije da stigne do nekog dobrog rezultata.

Upravo tako i Bosna i Hercegovina sve više vodi računa o doping kontrolama, pa su tako prethodna tri dana u Sarajevu, Tuzli i Banja Luci održane edukacije doping kontrolora i kontrolorki, a u vezi sa uzimanjem krvi.

Kapaciteti Agencije za antidoping kontrolu BiH su ojačani za 40 novih doping kontrolora i kontrolorki, osposobljenih za obavljanje posla u skladu sa važećim svjetskim standardima i pravilima koje je odredila Svjetska antidoping agencija (WADA), javlja Anadolija.

Ovom prilikom je educirano po 15 kandidata iz Sarajeva i Tuzle, te deset iz Banje Luke.

Agencija za antidoping kontrolu BiH je na ovaj način pojačala borbu protiv dopinga u svrhu ispunjavanja međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine i suočavanja sa aktuelnim izazovima borbe protiv dopinga, čiji su sastavni dio i doping testovi krvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije