Od Balaša se oprostio i grad u BiH u kojem nije održao nijedan koncert od kraja rata

0
Radiosarajevo.ba
Od Balaša se oprostio i grad u BiH u kojem nije održao nijedan koncert od kraja rata

Od Đorđa Balaševića se proteklog vikenda oprostila cijela bivša Jugoslavija, a sinoć je to napravila i Banja Luka, jedini veliki grad bivše države u kojemu nije održao koncert nakon rata.

Veliki broj građana Banja Luke sinoć se okupio na platou kod Banskog dvora, a oproštaj od Balaševića organizirao je Grad. Sinoć je tamo bio i novi gradonačelnik Draško Stanivuković.

Na platou su građani palili svijeće, a od kantautora su se oprostili uz projekciju njegovog portreta i stihove "Pričat će ti o plovidbi, ti što nisu sidro digli".

Iako je u tom gradu imao brojne obožavatelje, nakon rata tamo nije održao nijedan koncert. O Banjoj Luci je nekoliko puta govorio u svojim intervjuima i naglašavao da nema problem s Banjom Lukom, nego ljudima koji govore u njeno ime.

"To je grad iz kojeg mi stalno šalju neke poruke. 'Čuvamo metak za tebe.' A onda sam ja odgovorio, 'super, mislim, nije lijepo što čuvate metak za mene, ali je lijepo što ste neki ipak sačuvali...'", rekao je Balašević za NIN 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije