Očuh priznao premlaćivanje trogodišnjakinje

Radiosarajevo.ba
Očuh priznao premlaćivanje trogodišnjakinje


Nasilni očuh iz Travnika Senid Selman, kojem se na teret stavlja premlaćivanje trogodišnje djevojčice B.K.priznao je djelo tokom saslušanja u Kantonalnom tužilaštvu u Travniku, piše Dnevni Avaz.

Selman je prilikom saslušanja naveo i način na koji su nastale povrede, piše ovaj dnevni list. U svojstvu svjedoka saslušana je i majka djevojčice.

U ovu istragu uključilo se i Tužilaštvo u Sarajevu, s obzirom da je djevojčica zbog teških povreda glave i drugih vitalnih organa, iz Travnika prevezena u Klinički centar Sarajevo.

„Djevočica B.K. (2010. godište) primljena je na Kliniku za urgentnu medicinu 19.marta u 11.20 sati, iz JU Bolnica Travnik. Povrijeđena je noć prije prijema, pretučena. Pacijentica je pri prijemu bila promjenjene svijesti (polusvjesno stanje), nije otvarala oči na poziv. Nakon provedene dijagnostike utvrđeno je da ima kontuzije mozga sa krvarenjem i frakturu frontalne kosti, sa modricama po cijelom tijelu“, pojasnila je glasnogovornica KCUS, Biljana Jandrić.

Povodom ovog slučaja brutalnog nasilja nad trogodišnjim djetetom reagovala je i Ženska mreža BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije