Očekuju se gužve na granicama, posebno na jugu BiH

Radiosarajevo.ba
Očekuju se gužve na granicama, posebno na jugu BiH
Arhiv / Ilustracija
Saobraćaj se ovoga jutra na putevima u našoj zemlji odvija po pretežno suhom kolovozu, uz umjerenu frekvenciju vozila.
Budući da je danas mnogima posljednji dan produženog prazničnog vikenda, pojačan intenzitet saobraćaja tokom dana očekuje se na većini putnih pravaca, kao i na graničnim prijelazima.
 
Posebnu pažnju iz BIHAMK-a skreću na ulaz u BiH na graničnim prijelazima na jugu naše zemlje.
 
"Vozače molimo da se na vrijeme informiraju o stanju na prelazima, kako bi izbjegli duža čekanja. Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta", saopćeno je iz BIHAMK-a.
 
Povodom međunarodnog praznika rada, večeras do ponoći, zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.
 
Smanjen je broj radova na cestama, ali privremeno postavljena signalizacija na pojedinim dionicama uzrokuje sporije odvijanje saobraćaja. Izdvajamo autoput A-1 dionice Bojnik - Sarajevo zapad - Lepenica (vijadukt Bojnik i u blizini tunela Igman) i Zenica Jug - Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralne puteve: M-17 Žepče - Maglaj, M-18 Simin Han - Priboj i M-17 Jablanica - Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije