Očekuju nas obilne padavine za vikend: Stiže velika promjena vremena, dolazi novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Očekuju nas obilne padavine za vikend: Stiže velika promjena vremena, dolazi novi snijeg
Foto: Arhiv / Ilustracija

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno. U većem dijelu zemlje je registrovana kiša.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -1; Drvar, Gradačac, Ivan Sedlo i Sarajevo 4; Bihać, Bijeljina, Bugojno, Jajce, Livno, Sanski Most i Tuzla 5; Banja Luka, Doboj i Zenica 6; Grude i Široki Brijeg 7; Stolac 8; Mostar i Trebinje 9; Neum 12°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Padavine su češće na području Hercegovine i jugozapada Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 16°C.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša je moguća od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 9°C.

Meteorolozi objavili prognozu do 19. decembra: Evo kad stižu minusi i snijeg

Meteorolozi objavili prognozu do 19. decembra: Evo kad stižu minusi i snijeg

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Nastavlja se razdoblje negativnih biometeoroloških prilika. Izraženije jugo, povećana oblačnost i padavine uzrokovaće jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

Objavljena je vremenska prognoza do utorka:

U petak, 9.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu od 9 do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C. 

U subotu, 10.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se prognoziraju na području Hercegovine, Krajine i jugozapadu Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C. 

U nedjelju, 11.12.2022., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. U višim područjima će padati snijeg ili susnježica. Vjetar umjerene jačine. Prije podne većinom jugo. Od jutarnjh sati u sjevernim područjima vjetar mijenja smjer na sjever, a u drugom dijelu dana i u ostatku zemlje. Topliji dio dana je prije podne sa temperaturom zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C. U drugom dijelu dana temperaturom zraka je u opadanju. 

U ponedjeljak, 12.12.2022., pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom, na jugu sa slabom kišom. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu od 5 do 9°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometerološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije