Očekuje nas hladan snježni vikend

Radiosarajevo.ba
Očekuje nas hladan snježni vikend
Nakon nekoliko dana uz jake kiše, ponovo nas očekuje jedan snježni vikend, uz temperature i do – 10 stepeni.
 
Danas će u našoj zemlji preovladavati oblačno vrijeme sa kišom i snijegom u Bosni, a u Hercegovini sa slabom kišom. Tokom dana padavine će slabiti, a poslijepodne, u većem dijelu zemlje, očekuje se prestanak. Vjetar, slab do umjeren, povremeno i pojačan, sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini, umjerena do jaka, bura. Dnevna temperatura od -3 do 4, na jugu zemlje do 9 °C. 
 
U Sarajevu oblačno vrijeme sa snijegom povremeno. Dnevna temperatura oko 0 °C.
 
U subotu, u Hercegovini umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja i slabijeg snijega i uglavnom dosta hladno. Jutarnja temperatura od -11 do -4, na jugu do 3, a najviša dnevna od -6 do 0, na jugu do 7 stupnjeva. 
 
U nedjelju, u Hercegovini umjereno, a u Bosni pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost provijavanja slabog snijega u istočnim područjima i uglavnom prohladno. Jutarnja temperatura od -10 do -5, na jugu do 3, a najviša dnevna od -5 do 0, na jugu do 8 stupnjeva.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije