Obustavljena istraga protiv Lagumdžije i Hadžića

Radiosarajevo.ba
Obustavljena istraga protiv Lagumdžije i Hadžića

Istraga protiv predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije te potpredsjednika stranke i načelnika opštine Novi Grad Damira Hadžića, u predmetu 'Reket SDP-a', obustavljena je zbog nedostatka dokaza, saznaje Radiosarajevo.ba.

Naime, iako je ranije navedeno kako je istraga o ovom slučaju najprije sa Tužilaštva BiH bila prebačena na niže instance, odnosno Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo, a čije rješenje je potpisao glavni tužilac Milorad Barašin, prije nekoliko dana Tužilaštvo BiH donijelo je odluku o konačnom obustavljanju istrage.

Podsjetimo, u aferi 'Reket SDP-a', za iznudu novca od bivšeg direktora 'ASA holding' Nihada Imamovića, osumnjičeni su bili Lagumdžija, Hadžić i direktor kompanije 'Butmir' Husein Hasibović.

Prvoosumnjičeni u aferi 'Reket SDP-a' Damir Hadžić i Husein Hasibović, te prvi čovjek SDP-a Zlatko Lagumdžija, u više navrata su u javnosti kategorički tvrdili da nikada nije bilo nikakve ucjene, te da se radilo o pokušajima da se SDP diskredituje pred izbore.

Izbori su odavno iza nas, a sada je i poglavlje oko afere 'Reket SDP-a' okončano.


 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije