Obustavljen saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže

Radiosarajevo.ba
Obustavljen saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže

Saobraćaj se ovoga jutra na putnim pravcima u Bosni i Hercegovini odvija bez dužih zastoja po mjestimično mokrom kolovozu.

Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da vožnju prilagode uslovima na putu i da drže rastojanje između vozila, a poseban oprez savjetujemo na dionicama koje prolaze kroz usjeke, zbog mogućih mjestimičnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema  dužih zadržavanja.

Radovi na magistralnim putevima

M-4 Simin Han - Kalesija, zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone (u mjestu Babajići).

Tuzla - Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.

Banja Luka - Čelinac, u mjestu Vrbanja, zbog izvođenja neophodnih radova, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-5 Rogolji - Mrkonjić Grad - Jezero, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjenično - jednom trakom.

M-6 Ljubuški - Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

M-14 Srbljani - Bosanska Krupa, zbog radova na sanaciji škarpe, od 07 do 17 sati saobraća se jednom trakom - naizmjenično.

M-15 Prijedor - Bosanska Dubica, u mjestu Donji Jelovac, zbog sanacije klizišta od 07 do 17 sati moguće se kraće obustave saobraćaja.

M-16 Jajce - Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-17 U Konjicu - u toku su sanacioni radovi na mostu, saobraća se jednom trakom - naizmjenično.

Doboj - Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 7 do 17 sati, a nedjeljom od 7 do 13 sati.

M-18 Tuzla - Ugljevik - u mjestu Seljublje zabrana saobraćanja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Brod na Drini - Šćepan Polje-zabrana za teretna vozila iznad 12 tona.

Radovi u Kantonu Sarajevo

Zbog radova na raskrsnici "Velešići" obustavljen je saobraćaj u ulici Muhameda ef. Pandže, na dijelu postojeće raskrsnice s ulicom Halida Kajtaza i u ulici Halida Kajtaza u dijelu trake u kojoj se izvode radovi. Za vrijeme radova saobraćaj će se preusmjeriti privremeno uspostavljenim saobraćajnicama.

Zbog izvođenja radova, usporeno se saobraća u ulicama: Envera Čolakovića, Rustempašina,  Ustanička, Rajlovačka i Bulevar Meše Selimovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije