Obnova školske sale uz donaciju Addiko banke

Radiosarajevo.ba
Obnova školske sale uz donaciju Addiko banke
Početak nove školske godine za OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak u Sarajevu i njene učenike obilježilo je i potpisivanje ugovora s Addiko Bank d.d. Sarajevo.

Banka je za potrebe obnove fiskulturne sale ove škole izdvojila 15.000 KM. Ugovor o donaciji potpisali su Edin Smajić, direktor škole i Belma Sekavić – Bandić, izvršna direktorica Addiko Bank. 

"Već nekoliko godina razmišljamo o projektu obnove školske fiskulturne sale, s obzirom na to da krov prokišnjava, te da su u nekoliko navrata sala i svlačionica bile poplavljene, što je napravilo veliku materijalnu štetu. Ova donacija nam je konačno omogućila da našim učenicima omogućimo bolje uvjete za izvođenje nastave tjelesnog i zdravstvenog odgoja, ali i sve druge sportske nastavne i vannastavne aktivnosti", izjavio je direktor škole Edin Smajić.

Radovi na obnovi već su započeli tokom prethodnog mjeseca, a planirani završetak je novembar 2017.

Donacija-fiskulturna sala_01.jpg - undefined

Foto: Addiko Bank

"Naša strategija društvenog djelovanja fokusirana je na projekte namijenjene djeci. Ponosni smo što ćemo ovom donacijom  omogućiti učenicima da koriste fiskulturnu salu u punom kapacitetu tokom cijele godine, bez ikakve bojazni od prokišnjavanja. Učenici će, zahvaljujući našoj podršci, moći provoditi više vremena baveći se sportom, što će pozitivno utjecati na njihovo zdravlje", izjavila je Belma Sekavić – Bandić, izvršna direktorica Addiko Banke.

Ovo je jedna u nizu planiranih donacija usmjerenih ka poboljšanju uvjeta za obrazovanje djece, a u sklopu strategije društveno-odgovornog poslovanja Addiko Bank.

Škola je osnovana 1965 godine. Pohađa ju 372 učenika, a za nastavni proces se brine 31 nastavnik te 13 uposlenika iz tehničkog osoblja i uprave škole. Škola organizira i produženi boravak za djecu, a aktivno je i 26 sekcija kroz koje se realizuju različiti sadržaji: umjetnost, spretnost, okretnost, dosjetljivost, fleksibilnost -  sve to kroz posvećenost i ustrajnost. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije