Oblačno vrijeme širom BiH, stižu pljuskovi i grmljavina

Radiosarajevo.ba
Oblačno vrijeme širom BiH, stižu pljuskovi i grmljavina

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša pada na jugu, zapadu i većem dijelu sjevera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati imale su sljedeće vrijednosti: Bjelašnica 7, Kupres i Sokolac 13, Ivan Sedlo 14, Bihać, Bugojno, Drvar, Goražde, Jajce, Sarajevo i Tuzla 15, Bijeljina, Gradačac, Livno, Srebrenica, Zenica i Zvornik 16, Doboj, Prijedor i Sanski Most 17, Banja Luka, Mostar i Trebinje 18, Neum 19 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938 hPa, za 7 hPa je manji od normalnog i opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U većem dijelu zemlje obilne padavine. Očekuje se između 30 i 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini, Krajini, zapadnim i centralnim područjima Bosne lokalno i do 80 litara po metru kvadratnom. Najmanje padavina u istočnim područjima Bosne, od 5 do 15 litara po metru kvadranom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepeni, na jugu Hercegovine do 25 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 22 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije