Oblačno u cijeloj BiH, u noći na petak stiže kiša

Radiosarajevo.ba
Oblačno u cijeloj BiH, u noći na petak stiže kiša

Jutros je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom na jugu. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Livno 18, Sanski Most 4, Bosanski Novi, Drvar, Prijedor i Stolac 3, Mostar i Mrkonjić Grad 2, Banja Luka, Bihać, Bjelašnica, Gacko, Kupres i Trebinje 1.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 1 stepen, Drvar i Gradačac 3, Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo, Kupres, Sokolac i Srebrenica 4, Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zvornik 5, Sarajevo i Zenica 6, Stolac 10, Mostar 12, Trebinje 13, Neum 14 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje tokom dana može pasti i malo kiše. Krajem dana i u noći, s četvrtka na petak, novo naoblačenje s juga i zapada koje će donijeti kišu. Po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskim oblacima. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na jugu do 18 stepeni.

U Sarajevu u jutarnjim satima niska oblačnost, a tokom dana umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana i tokom noći, sa četvrtka na petak se očekuje i kiša. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije