Oblačno s kišom danas u cijeloj BiH

Radiosarajevo.ba
Oblačno s kišom danas u cijeloj BiH

U Bosni i Hercegovini  jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a ponegdje na jugozapadu registrovana je i grmljavina.

Količine padavina u protekla 24 sata (mm): Ivan Sedlo 27, Kupres 20, Stolac 17, Bugojno i Tuzla 14, Bjelašnica 12, Livno i Zenica 11, Bihać 10, Drvar 6, Gradačac 5, Sanski Most 4, Mostar 3, Jajce 2, Neum i Sarajevo 1.

Temperature u 7 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Kupres 3, Drvar i Ivan Sedlo 4, Bugojno i Sarajevo 5, Jajce, Livno, Tuzla i Zenica 6, Sanski Most 7, Bihać i Gradačac 8, Stolac 9, Mostar 10 i Neum 13 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom i lokalnim pljuskovima.

Intenzivniji pljuskovi očekuju se u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 10 do 15, na jugu Hercegovine od 14 do 18 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno, s povremenom kišom. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije