Objavljeno odakle su novi zaraženi s kruzera: Među njima nije Bosanac

Radiosarajevo.ba
Objavljeno odakle su novi zaraženi s kruzera: Među njima nije Bosanac
Foto: EPA-EFE / Kruzer Diamond Princess

Zaraženih: 31.515
Umrlih: 638
Oporavljenih: 1.665

Ministarstvo zdravstva Japana objavilo je najnoviju informaciju da će karantin na kruzeru u Yokohami na kojem ima oboljelih od koronavirusa -  2019-nCoV, trajati do 19. februara, ako ne dođe do novog razvoja bolesti.

Na kruzeru "Diamond Princess", koji je stavljen u karantinu zbog koronavirusa kod japanske obale, nalazi se jedan državljanin Bosne i Hercegovine, potvrđeno je jučer iz Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu je objavljeno da je koronavirusom zaražen 41 putnik s kruzera te je ukupni broj narastao na 61. S kruzera su objavili da su među njima jedan Argentinac, petero Australaca, petero Kanađana, 21 Japanac, jedan Britanac i osmero Amerikanaca.

Testirano je 273 ljudi, od kojih je 61 osoba pozitivna na koronavirus. Testirani putnici su pokazivali simptome ili su bili u bliskom kontaktu s osobama koje su razvile simptome.

Na kruzeru ima i državljana Srbije, Hrvatske i Crne Gore

Kruzer "Diamond Princess" s 3.700 putnika u karanteni je od pristanka u luku Yokohama u ponedjeljak nakon što je koronavirus otkriven muškarcu koji se u januaru u Hong Kongu iskrcao s tog broda. Dodatna testiranja provest će se ako ostali putnici počnu pokazivati simptome bolesti. 

Pacijente će prevesti u bolnice u Tokiju i susjednim gradovima. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije