Dolazi nam promjena vremena: Od 6. februara bit će snijega, slijedi i pad temperatura

Radiosarajevo.ba
Dolazi nam promjena vremena: Od 6. februara bit će snijega, slijedi i pad temperatura
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilidža, Sarajevo

Do kraja mjeseca na prostoru Bosne i Hercegovine zadržat će se oblačno vrijeme sa kišom, a povremen snijeg moguć je samo na najvišim planinskim vrhovima. U ovom periodu očekuje se jak do olujni vjetar južnog pravca, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda. 

"Početkom sljedećeg mjeseca prognozira se stabilno vrijeme bez padavina sve do 5. februara. Promjena vremenskih prilika očekuje se od 6. 2. sa snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini", navode iz FHMZ.

U periodu od 29. januara do 6.  februara jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od -3 do 1, u Hercegovini od 1 do 6 stepeni. Vrijednosti dnevnih temperatura u Bosni se očekuju od 3 do 9, a u Hercegovini od 8 do 13  stepeni.

Značajan pad temperatura zraka izgledan je od 7. februara do kraja prognoznog perioda 11. februara, sa jutarnjim u Bosni od -7 do -2, na jugu od -1 do 4 stepena, i dnevne u Bosni od -2 do 3, u Hercegovni od 5 do 9 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije