Đurđevik / Objavljeni detalji tragične nesreće u kojoj je poginuo jedan rudar

05. 12. 2021. u 10:22:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U nesreći u Rudniku uglja Đurđevik, koja se dogodila u subotu oko 19.30 sati, poginuo je Raif Čamdžić, a povrijeđen je Haso Kadirić, potvrdio je za Anadolu Agency (AA) Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor koji je prisustvovao obavljanju uviđaja.

"Na radilištu u jami su bila četvorica rudara.

Do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed naglog oslobađanja pritiska i urušavanje podgrade.

Između 12 i 14 kubika uglja je zatrpalo rudare. Nažalost jedan je smrtno stradao, a drugi je povrijeđen i smješten u Univerzitetsko–kliničkom centru Tuzla", kaže Nuraga Duranović, federalni rudarski inspektor.

Dvojica rudara koja nisu povrijeđena bila su u pratnji Hase Kadirića tokom transporta u UKC Tuzla i od njih će se naknadno uzeti izjava.

U subotu oko 19.30 sati Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice je obaviještena o nesreći u Rudniku uglja Đurđevik u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom na mjesto nesreće dežurni ljekar je odmah konstatovao smrt jednog i povrede kod drugog rudara. Povrijeđeni rudar je hospitaliziran u UKC Tuzla i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Uviđaj su obavili službenici Policijske uprave Živinice i dežurni kantonalni tužilac Kantonalnog tužilaštva TK-a uz prisustvo federalnog rudarskog inspektora Nurage Duranovića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)