Objavljena trodnevna prognoza: Poznato kada se "vraća" kiša

Radiosarajevo.ba
Objavljena trodnevna prognoza: Poznato kada se "vraća" kiša
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Baščaršija

U subotu, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati se očekuje naoblačenje sa juga koje će tokom noći na utorak usloviti kišu u cijeloj zemlji. Vjetar u Bosni slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini slabo jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24°C.

U utorak, u Bosni i Hercegovini oblačno. U Bosni glavnina padavina u jutarnjim satima, a tokom dana lokalno slabija kiša. U Hercegovini kiša cijeli dan. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije