Objavljena prognoza za vikend: Evo kada stiže razvedravanje i visoke temperature

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za vikend: Evo kada stiže razvedravanje i visoke temperature
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Sarajevo okupano suncem
Jutros je u Hercegovini sunčano. U Bosni ima dosta niske naoblake. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Ivan Sedlo 11; Bugojno i Sokolac 12; Jajce, Sarajevo i Tuzla 14; Banja Luka, Bihać, Gradačac, Prijedor i Sanski Most 15; Brčko, Doboj, Livno, Srebrenica i Zvornik 16; Grude 18; Neum i Trebinje 21; Mostar 22°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943hPa, za 1hPa je ispod normale i raste.

Danas u Hercegovini sunčano. U Bosni postepeno smanjenje oblačnosti tokom dana. Pretežno oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C. 

U Sarajevu veći dio dana djelomično vedro. Poslije podne razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23°C. 
 
U petak, u Hercegovini pretežno sunčano. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama će ujutro biti i magle. Vjetar slab do umjereen jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U subotu, u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije