Objavljena prognoza za radnu sedmicu: Visoke temperature i još nestabilnog vremena

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za radnu sedmicu: Visoke temperature i još nestabilnog vremena
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Sarajevom
U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne ili u večernjim satima u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjevernih smjerova, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevne temperature od 27 do 33, na jugu do 35 stepeni.

U ponedjeljak, 30. jula, očekuje se sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Mala vjerovatnost za slab poslijepodnevni lokalni pljusak postoji u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadnu, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnje temperature od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevne od 28 do 35 stepeni.

Sunčano će biti i u utorak, 31. jula, a poslijepodne i u večernjim satima umejren porat naoblake u Bosni može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevne od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 stepeni.

U srijedu, 1. augusta, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno vedro. U ostatku Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 28 do 35 stepeni.

Pretežno vedro bit će u četvrtak, 2. augusta, u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku Bosne umjereno, ponedje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 29 do 36 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorloškog zavoda (FHMZ) BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije