Objavljena prognoza za oba dana vikenda: Očekuju se i olujni vjetrovi

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza za oba dana vikenda: Očekuju se i olujni vjetrovi
Foto: Dženan Kriještorac / Zima u Sarajevu

Jutros u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom. 

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0, Sokolac i Srebrenica 6, Ivan Sedlo 7, Livno 8, Gradačac 10, Bugojno, Doboj, Grude i Sarajevo 11, Bijeljina, Brčko, Široki Brijeg, Trebinje i Tuzla 12, Jajce 13, Mostar 14, Bihać, Neum i Prijedor 15, Banja Luka i Sanski Most 16 stepena.

Danas u našoj zemlji oblačno vrijeme. Tokom cijelog dana kiša se očekuje u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Intenzivnije padavine sjeveru i zapadu Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se prognozira od 30 do 60 litara kiše po metru kvadratnom, a u dijelu Hercegovine lokalno do 80 litara. Slabije padavine na području centralne Bosne. Tokom noći na nedjelju kiša će se širiti i na ostala područja Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 16 stepeni. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom. Najviša dnevna temperatura oko 11 stepeni. 

Objavljena je prognoza i za naredna tri dana: 

Nedjelja - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Intenzivnije padavine su izgledne u Hercegovini, jugozapadu i jugoistoku Bosne, gdje se prognozira 30 do 50 litara kiše po metru kvadratnom. Snijeg samo na vrhovima planina. Prije podne još vjetrovito na području Hercegovine, istoku i sjeveroistoku Bosne. U noći na ponedjeljak vjetar postupno mijenja smjer sa juga na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 , na jugu do 15 stepeni.

Ponedjeljak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa slabom kišom ili susnježicom. U višim područjima slab snijeg. U Hercegovini kiša krajem dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, na jugu zemlje između 4 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8 stepeni.

Utorak - u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa slabim snijegom u Bosni, a u Hercegovini i sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3, na jugu zemlje između 2 i 6, a najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 8, na jugu do 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije