Objavljena prognoza do utorka: Stigla je promjena vremena, evo kada počinje kiša

Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do utorka: Stigla je promjena vremena, evo kada počinje kiša
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Kiša u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Slabija kiša je registrovana u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica 2; Jajce 4; Ivan Sedlo, Sokolac i Tuzla 5; Bijeljina, Bugojno i Srebrenica 6; Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Zvornik 7; Bihać i Doboj 8; Mostar i Široki Brijeg 9; Grude 10; Livno 11; Trebinje 12; Neum 13°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938hPa, za 6hPa je ispod normale i opada.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Povremena kiša i pljuskovi uglavnom u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 19°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14°C.

U nedjelju oblačno vrijeme. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne gdje se prognozira između 30 i 60 litara kiše po metru kvadratnom, u Hercegovini lokalno i do 80 litara. U ovim područjima je moguća i grmljavina. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, s jakim udarima do 65 km/h. U večernjim satima lokalno udari juga mogu biti i do 80 km/h. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a najviša dnevna do 22°C.

U ponedjeljak pretežno oblačno. U Bosni slabija kiša, jači pljuskovi u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a najviša dnevna do 20°C.

U utorak oblačno vrijeme s kišom. Obilnija kiša u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka između 7 i 14°C, a najviša dnevna do 22°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije