Objavljena prognoza do ponedjeljka: Spas na jugu BiH i planinama

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do ponedjeljka: Spas na jugu BiH i planinama
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Zagađenje u Sarajevu

Jutros u većem dijelu Bosne preovladava magla. Sunčanije je u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Drvar -4; Bjelašnica i Bugojno -3; Sarajevo -2; Jajce -1; Ivan-sedlo 0; Široki Brijeg, Tuzla i Zenica 1; Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Grude i Sanski Most 2; Prijedor 3; Trebinje 5; Mostar 6; Neum 7°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 952Pa, za 8hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Slično kao u proteklom periodu. Nakon hladnog i maglovitog jutra, temperature će postepeno blago porasti i biće nešto ugodnije, uz povremene, kraće sunčane intervale. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji, umanjiti boravak na otvorenom, kako bi izbjegli dodatne probleme uzrokovane pojačanim zagađenjem zraka, izraženije u urbanim sredinama. U Hercegovini većim dijelom dana sunčanije, uz ne suviše visoke temperature i ljepšu opštu sliku.

Danas će u većem dijelu Bosne preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C. U Sarajevu dugotrajna magla. Najviša dnevna temperatura zraka oko 3°C.

U subotu u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U nedjelju u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 3 do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C.

U ponedjeljak u većem dijelu Bosne će preovladavati dugotrajna magla ili niska naoblaka. Sunčanije u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, a na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, u sunčanijim područjima od 9 do 14°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije