Objavljena prognoza do petka: Najavljena kiša, moguć i snijeg. Evo kada

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do petka: Najavljena kiša, moguć i snijeg. Evo kada
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u našoj zemlji bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti bilo je na jugu i zapadu.

Temperature zraka u 07 sati: Bjelašnica -4 stepena, Livno -2, Tuzla 0, Sokolac 1, Zenica 2, Banja Luka i Ivan Sedlo 3, Bugojno, Gradačac i Široki Brijeg 4, Sarajevo 5, Mostar i Trebinje 7, Neum 10 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. U jutranjim satima kiša se očekuje u Hercegovini, djelimično centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, a na planinamam je moguć slab snijeg. U kasnim večernjim satima lokalno slaba kiša u Hercegovini i na zapadu Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

Učenici iz Potočara posjetili Sarajevo: Posebno se oduševili vožnjom u žičari prema Trebeviću

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni.

Biometeorološka prognoza relativno je nepovoljna. Promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa nešto nižim, ali još uvijek natprosječnim temperaturama i povremenim padavinama širom zemlje, kod hroničnih bolesnika i meteoropata uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, malaksalosti. Poželjno je umanjiti aktivnosti. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U srijedu, 3. januara 2024., pretežno oblačno i vjetrovito sa slabom kišom, a na planinama sa slabim snijegom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, na jugu i sjeveru zemlje do 12, a najviša dnevna od 8 do 14 stepeni.

U četvrtak, 4. januara 2024., umjereno ili pretežno oblačno ali i dalje vjetrovito. Kiša se očekuje povremeno u Hercegovini, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 10 do 16 stepeni.

U petak, 5. januara 2024., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i krajem dana, sa kišom u južnim, jugozapadnim i sjevernim područjima. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a najviša dnevna od 9 do 14 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije