Objavljena prognoza do kraja maja: Evo kad nam stižu vreline

1
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja maja: Evo kad nam stižu vreline
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Baščaršija i ljetne sarajevske vrućine (arhivska fotografija)

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu vremensku prognozu, za period do 31. maja 2022. godine.

Kako su naveli u tom izvještaju, promjenjive vremenske prilike, uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavinskog nevremena, izraženije na sjeveru i jugu Bosne i Hercegovine zadržat će se do ove sedmice.

Nakon toga slijedi stabilniji period do kraja prognoznog perioda, s malim izgledima za prolazno pogoršanje i slabije padavine.

Poljski državljanin uhapšen zbog sumnje u učešće u navodnoj ruskoj zavjeri za atentat na Zelenskog

Poljski državljanin uhapšen zbog sumnje u učešće u navodnoj ruskoj zavjeri za atentat na Zelenskog

Kako dodaju, od 21. do 31. maja očekuju se temperature više od prosjeka za ovo doba godine.

Jutarnje u Bosni od 15 do 20, u Hercegovini od 17 do 23 °C. Danju u Bosni, vrijednosti maksimalnih temperatura zraka kretaće se od 26 do 31, u Hercegovini od 28 do 33 °C.

Također, u prognozi FHMZ-a za naredna tri dana stoji sljedeće:

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 31 stepen.

Subota: U Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Povećanjem oblačnosti, u sjevernim i sjeverozapadnim područjima se očekuje kiša ili kratkotrajni pljusak. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stepena.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i krajem dana u Bosni sa kišom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije