Objavljena prognoza do kraja jula: Najavljen prolazni pljusak u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do kraja jula: Najavljen prolazni pljusak u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Sarajevo

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 12; Bugojno 15; Široki Brijeg 16; Sarajevo 17; Tuzla, Zenica 18; Bihać 19; Mostar 21; Neum 23; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 943 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Prolazan i slab pljusak je moguć ponegdje u Hercegovini. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 28 do 34 °C.

Predsjednica Gruzije uložila veto na sporni zakon o stranim agentima

Predsjednica Gruzije uložila veto na sporni zakon o stranim agentima

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 30 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati u odnosu na proteklih par dana, ponajviše zbog dodatnog porasta temperatura zraka. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće. Uz visoke vrijednosti UV indeksa, hronični bolesnici i meteoropate trebali bi umanjiti boravak na otvorenom, te izbjegavati duže izlaganje suncu. Nadolazeća promjena vremena također će opštu sliku činiti lošijom, izraženije na sjeveru i sjeverozapadu zemlje.

Objavljena je prognoza do kraja jula i za prvi dan augusta:

U nedjelju, 30.07.2023., jače naoblačenje u drugoj polovini dana će širom Bosne usloviti pljuskove praćene grmljavinom. Padavine se ne očekuju u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine većinom zapadnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 34°C. 

Nedim Sladić o prognozi za august: "Idući mjesec nalikuje ovom scenariju"

Nedim Sladić o prognozi za august: "Idući mjesec nalikuje ovom scenariju"

U ponedjeljak, 31.07.2023., u Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima će biti i magle. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje od 30 do 34°C. 

U utorak, 1.08.2023., u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, većinom južnog i jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 21°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije