Objavljena prognoza do četvrtka: Evo kad nam stiže osvježenje

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do četvrtka: Evo kad nam stiže osvježenje
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Sarajevo

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Temperature zraka izmjerene u 08:00 sati (°C):

Bjelašnica i Bugojno 16; Drvar, Grude i Livno 17; Ivan-sedlo 18; Sanski Most 19; Bihać, Prijedor, Sarajevo i Zenica 20; Banja Luka, Doboj i Tuzla 22; Gradačac i Trebinje 23; Mostar 24; Bijeljina 25°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 943Pa, za 1hPa je manji od normalnog i opada.

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

Potvrđeno: Na slobodu puštena tri muškarca koja su tvrdila da imaju informacije o nestaloj Danki (2)

BIOPROGNOZA: Slično kao u proteklom periodu, ugodnije u prijepodnevnim satima, potom vruće i sparno, uz nadprosječne temperature zraka. Približavanje poremećaja u sjeverozapadnim i istočnim područjima će dodatno uticati na povećanje tegoba kod hroničnih bolesnika i osjetljivih osoba.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C. U Sarajevu pretežno sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 37°C.

U utorak, 17. augusta, očekuje se naoblačenje sa zapada koje će u Bosni usloviti pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Širom zemlje su mogući prolazni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom od sredine dana prema poslijepodnevnim satima.

U jutarnjim satima kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini vjetar veći dio dana južnog smjera, a poslije podne mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 35°C.

U srijedu, 18. augusta, u Bosni i Hercegovini prije podne se prognozira pretežno oblačno vrijeme. Lokalno uz kratkotrajan pljusak. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada prema istoku zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 32°C.

U četvrtak, 19. augusta, u Bosni mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama će biti i magle u jutarnjim satima. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 29°C, na jugu zemlje do 33°C, piše Federalni hidrometereološki zavod BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije