Objavljena prognoza do 11. aprila: Meteorolozi objavili kad stiže novi snijeg

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 11. aprila: Meteorolozi objavili kad stiže novi snijeg
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je pretežno oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je sunčano uz umjerenu naoblaku.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 5; Jajce, Trebinje i Tuzla 7; Doboj, Livno i Prijedor 8; Zenica 9; Grude, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica i Zvornik 10; Drvar i Mostar 11; Bugojno i Neum 12; Gradačac 13; Banja Luka i Bihać 15°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 935hPa, za 4hPa je manji od normalnog i raste.

Danas više oblačnosti u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne sunčanije uz umjerenu naoblaku. Lokalno malo kiše može pasti na sjeveru Hercegovine i zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar umjeren, u drugoj polovini dana povremeno i sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 23°C.

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

Konaković: Znao je krvnik i zločinac Ratko Mladić šta radi političko i vojno rukovodstvo RS

U Sarajevu sunčano uz umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je relativno nepovoljna. Iako je vrijeme stabilno i sunčano, ipak prognozirani vjetar južnog smjera uzrokovati tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata. Od reakcija na promjenu vremena moguće su glavobolja, nervoza, reumatski bolovi, problemi sa snom i malaksalost.

Objavljena je prognoza za oba dana vikenda i ponedeljak naredne sedmice:

U subota 09.04.2022., pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalno slaba kiša je moguća na području Hercegovine i jogozapadne Bosne. Poslije podne ili tokom noći kiša u cijeloj zemlji. U kasnim večernjim satima snijeg ili susnježica se očekuje na planinama i u višim područjima centralne i istočne Bosne. Vjetar umjeren do jak, povremeno sa olujnim udarima jugozapadni. Poslije podne u Bosni vjetar u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na sjeveru Bosne do 16, a dnevna od 12 do 18, na sjeveru Bosne do 20 °C.

U nedjelja 10.04.2022., jutro i prije podne pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom ili susnježicom u centralnim i istočnim područjima Bosne. U Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Poslije podne prestanak padavini i postepeno smanjenje naoblake. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 4 do 10, na sjeveru Bosne i u Hercegovini do 14 °C.

U ponedjeljak 11.04.2022., pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14, a u Krajini, Posavini i Hercegovini do 17 °C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije