Objavljena prognoza do 10. aprila: Bit će sunčano, ali kratko - evo kada ponovo dolazi kiša

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena prognoza do 10. aprila: Bit će sunčano, ali kratko - evo kada ponovo dolazi kiša
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Sarajevski sebilj na Baščaršiji

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu od 28. marta do 10. aprila 2023. godine.

Pred nama je razdoblje vrlo promjenjivih vremenskih prilika. Početkom sedmice preovladavat će oblačno sa kišom koja će biti izraženija u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine.

Na planinama je moguć snijeg i susnježica. Na jugu zemlje izgledna je umjerena do jaka bura. Sredinom sedmice, umjereno oblačno i stabilno, uz slab do umjeren mraz u Bosni. Novo naoblačenje i kišu očekujemo pred kraj radne sedmice.

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Elmedin Konaković o Dodikovom mitingu: Neka ih je vidio cijeli svijet, baš onakve kakve jesu

Jutarnje temperature zraka varirat će od -3°C do 3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 6°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 7°C i 14°C. Pred kraj radne sedmice minimalne temperature od 4°C do 10°C, a maksimalne između 13°C i 19°C.

Prva sedmica mjeseca aprila prema dostupnim prognostičkim materijalima proteći će u nestabilnim vremenskim prilikama. Tokom sedmice preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima.

U periodu od 04. do 05. aprila izgledna je kraća stabilizacija vremena i razvedravanje koje može usloviti slab mraz u Bosni. U ovom periodu više sunčanih intervala očekuje se u Hercegovini.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 2°C i 7°C u Bosni do 11°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 8°C i 13°C u Bosni, u Hercegovini do 16°C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije