Objavljena lista: Pogledajte koje su firme dobile 8,1 milion KM pomoći

1
Radiosarajevo.ba
Objavljena lista: Pogledajte koje su firme dobile 8,1 milion KM pomoći
Foto: Pixabay.com / Sir / Ilustracija

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva objavilo je spisak firmi koje su odabrane kao korisnici pomoći u iznosu od ukupno 8,1 miliona KM.

"Sredstva u ukupnom iznosu od 8.199.933 KM dodjeljuju se 31 izvozno orijentiranom privrednom subjektu iz poljoprivredno-prehrambenog sektora, a koji su odabrani u skladu s javnim pozivom ovog ministarstva", saopćeno je iz ovog federalnog ministarstva.

Podsjetimo, Vlada Federacije BiH je na posljednjoj sjednici usvojila odluku o dodjeli finansijske pomoći za ova preduzeća.

"Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva će s korisnicima pomoći potpisati ugovor zbog nadzora nad utroškom sredstava, a subjekte kojima je odobrena finansijska pomoć, ministarstvo će narednih dana obavijestiti o terminu potpisivanja ugovora", navedeno je iz ministarstva.

Koje firme su dobile pomoć možete pogledati na ovom LINKU.

Iznosi pomoći kreću se od oko 8.000 KM pa do 679.000 KM.

Iz Ministarstva su napomenuli da je odluka o pomoći poljoprivredno-prehrambenom sektoru donesena u skladu s Uredbom Vlade FBiH o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19.

Cilj je pomoći četiri najugroženija sektora privrede u Federaciji BiH sa 90 miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije