Objavljen video napadača na snimatelja Nihada Ibrahimkadića

Anadolija
Objavljen video napadača na snimatelja Nihada Ibrahimkadića
Danas je objavljen video napadača na snimatelja Anadolu Agency u Beogradu Nihada Ibrahimkadića.

Ministarstvo za unutrašnje poslove Srbije objavivši snimke pozvalo je građane da se, ako prepoznaju osobe sa snimka ili fotografije ili raspolažu drugim informacijama koje mogu pomoći u rasvjetljavanju napada, jave na telefone +381(0)64/8921-483, +381(0)66/8894-212 ili 192.

Pripadnici Ministarstva za unutrašnje poslove intenzivno tragaju za dvojicom muškaraca za koje se sumnja da su 5. januara ove godine, u ranim jutarnjim satima, u Nemanjinoj ulici napali Nihada Ibrahimkadića i nanijeli mu teške tjelesne povrede.

Snimatelj Anadolu Agency je tada, u napadu zadobio teže tjelesne povrede u predjelu lica i operitan je na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu.

I dalje neidentificirani napadači Nihada Ibrahimkadića su napali s leđa, a prilikom i nakon napada nisu govorili i nisu odnijeli predmete od vrijednosti. Zaposlenik Anadolu Agency napadnut je u ranim jutarnjim satima po povratku iz Bosne i Hercegovine gdje je boravio na novogodišnjem dopustu. 

O tom napadu je obaviještena Ambasada BiH u Srbiji, te Ambasada Republike Turske, kao i nadležni organi Republike Srbije. 

Anadolu Agency najoštrije je osudila napad na svog zaposlenika i pozivala sve nadležne službe u Srbiji da što prije rasvijetle ovaj slučaj. Taj napad su osudli i predstavnica OSCE-a ua slobodu medija i novinarska udruženja u Srbiji.

Nihad Ibrahimkadić u Srbiji je kao snimatelj Anadolu Agency angažiran od 2012. godine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije